سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پایگاه خبری دریچه
سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و ...
درباره وبلاگ


سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و ...
چهارشنبه 92 آذر 20 :: 8:58 صبح :: نویسنده : دریچه نویس

به گزارش دریچه به نقل از کیهان، نوول ابزرواتور در تحلیلی نوشت: اسرائیل دیگر توان حمله به ایران را ندارد. این امر به منزله یک خودکشی است. اما بلافاصله پس از توافق ژنو، یک مقام عالی‌رتبه فرانسوی گفت، ما به مهمتر‌ین هدف مذاکرات رسیدیم. این کار قبل از هر چیز برای آرام کردن اسرائیل انجام شد که نگران از دست دادن انحصار هسته‌ای خود در خاورمیانه است.

این روزنامه همچنین از قول یک مقام فرانسوی خواستار پرهیز از ملعبه‌پردازی شده و می‌نویسد: شاید ده سال پیش نیز، زمانی که ویلپن و فیشر، وزیر خارجه آلمان، مذاکرات را با تهران آغاز کرده بودند، می‌توانستیم به چنین راه‌حلی دست یابیم. در آن زمان ایران هنوز سانتریفیوژهای خود را نصب نکرده بود. ولی دولت وقت آمریکا به ریاست جرج بوش مذاکرات را رد کرد و هیچ پیشرفتی حاصل نگردید. امروز وضعیت کاملا تغییر کرده، ایران 19 هزار سانتریفیوژ تولید و نصب کرده است.

در ادامه این تحلیل با اشاره به محدود شدن غنی‌سازی در ایران آمده است: البته این همه داستان نیست. فعلا تحریم‌های اصلی که اقتصاد ایران را تحت فشار گذاشته‌اند، کاهش نیافته یا لغو نشده‌اند.

تهران برای کاهش یا لغو این تحریم‌ها باید در توافق نهایی بپذیرد که حاشیه مانور اتمی خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. و در صورتی که رد کند؟

یک مسئول فرانسوی می‌گوید؛ «بلوایی که در این زمینه به راه می‌افتد، غیرقابل اجتناب خواهد بود» و اگر بپذیرد، همین منبع می‌گوید: «قدرت‌های جهانی خواستار بازرسی سرزده از تمامی سایت‌های هسته‌ای و توقف کامل مرکز اراک یا تعطیلی مرکز فردو خواهند شد.»




موضوع مطلب :

به گزارش مشرق، ابراهیم آقامحمدی نماینده مردم خرم‌‌آباد در مجلس در گفت‌وگو با فارس، از استعفای 7 نفر از 9 نماینده استان لرستان خبر داد.

وی علت استعفای این افراد را «اعتراض به بودجه تخصیص یافته به این استان برای سال آینده» عنوان و خاطرنشان کرد: این نمایندگان استعفای خود را تقدیم هیئت ‌رئیسه مجلس کرده‌اند.

نماینده مردم خرم‌آباد با انتقاد از اعتبارات اختصاص یافته در بودجه سال 93 به استان لرستان گفت:‌ با بررسی بودجه دریافتیم بحث محرومیت زدایی و توجه به استان‌های کمتر توسعه یافته، در آن لحاظ نشده است.

آقامحمدی با بیان اینکه در بودجه 93 اعتبارات لازم برای طرح‌های کلان استان لرستان در نظر گرفته نشده، افزود: اعتبارات کافی برای پروژه‌های عمرانی در بودجه سال آتی تخصیص نیافته که این مسأله باعث تعطیلی این پروژه‌ها خواهد شد.

وی لرستان را دارای رتبه نخست بیکاری در کشور معرفی کرد و متذکر شد: در چنین شرایطی ما دیگر حرفی برای گفتن به مردم نخواهیم داشت و چگونه می‌توانیم پاسخ مطالبات آنها را بدهیم.

نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس با اشاره به جلسه امروز مجمع استان لرستان با معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌‌جمهور، اظهار داشت: در جلسه امروز وضعیت این استان را برای آقای نوبخت تشریح کردیم که او وعده داد طی جلساتی با حضور کارشناسان مباحث را بررسی کند.

آقامحمدی افزود: قرار است شنبه هفته آتی طی جلسه‌ای با آقای نوبخت و کارشناسان، بحث بودجه استان لرستان را مورد بررسی قرار دهیم.

وی گفت‌وگوی خود را با ذکر این جمله پایان داد که «استان لرستان در بودجه تحریم شده است».




موضوع مطلب :
یکشنبه 92 آذر 17 :: 10:34 عصر :: نویسنده : دریچه نویس

منبع : رچا




موضوع مطلب :
یکشنبه 92 آذر 17 :: 10:23 عصر :: نویسنده : دریچه نویس

برخی محافل رسانه‌ای داخلی و خارجی، مراسم تدفین نلسون ماندلا را بهانه دیگری برای هل دادن دکتر روحانی به سمت ملاقات با رئیس دولت شیطان بزرگ قرار داده‌اند. مراسم تدفین ماندلا احتمالا یک هفته دیگر در ژوهانسبورگ برگزار می‌شود.
روز گذشته در حالی که چند سایت‌ داخلی آرزوی خود برای چنین اتفاقی را تبدیل به گمانه و تحلیل می‌کردند، گاردین نیز نوشت با توجه به حضور سران کشورها در مراسم تدفین ماندلا شاید این مراسم به ملاقات روحانی و اوباما منجر شود. گاردین مدعی شد: روح آشتی‌جویانه ماندلا شاید بتواند مثلا فضایی را برای اولین دیدار میان اوباما و روحانی فراهم آورد. (برخلاف این ادعا رژیم مستکبر آمریکا در پی باج‌گیری و زورگویی است و نه آشتی‌جویی).
یادآور می‌شود رسانه‌های زنجیره‌ای همسو با شبکه تبلیغاتی آمریکا تلاش گسترده را به کار بسته بودند تا دکتر روحانی در جریان سفر به نیویورک و حضور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به طور تصادفی! با اوباما ملاقات کند. بعدها گفته شد ممکن است این دیدار در مهمانی‌ ناهار بان‌کی‌مون اتفاق بیفتد اما خبرها حاکی از آن بود که طرف غربی، میز شراب را بر اهمیت انجام چنین ملاقاتی ترجیح داده است.
با این وجود وسوسه گروه پیگیر ماجرا موجب، مکالمه تلفنی روحانی با اوباما در آخرین ساعات عزیمت به فرودگاه و بازگشت از نیویورک شد.
این اتفاق از جمله همان پیشامدهایی بود که مورد تذکر رهبر انقلاب - به عنوان رفتار نابه‌جا - قرار گرفت. نکته قابل تأمل بی‌صداقتی مقامات آمریکایی بود به نحوی که با وجود درخواست طرف آمریکایی برای این مکالمه، سوزان رایس ادعا کرد این تماس تلفنی با درخواست طرف ایرانی صورت گرفته است. دو روز بعد نیز اوباما با گستاخی تمام در ملاقات با نتانیاهو ادعا کرد همه گزینه‌ها به ویژه گزینه نظامی علیه ایران روی میز است.
با این وجود آقای روحانی اخیرا در مصاحبه با روزنامه فایننشال‌تایمز گفته بود اوباما را آدم مؤدبی یافتم(!)
اوباما طی هفته‌های اخیر بارها اعلام کرده که ساختار اصلی تحریم‌های شدید ضد ایرانی سر جای خود باقی می‌ماند و آمریکا به دنبال برچیدن برنامه هسته‌ای ایران است.

منبع : کیهان




موضوع مطلب :

به گزارش جهان ? سایت یکی از سران فتنه پس از آنکه از دیدار جمعی از افراطیون دانشجو با آقای هاشمی رفسنجانی به مناسبت روز 16 آذر خبر داده، مدعی شده است که ایشان در پاسخ به سوال برخی حضار درباره رفع حصر موسوی و کروبی گفت: "انشاءالله زیاد طول نخواهد کشید."

اواخر آبان ماه هم فرزند ارشد مهدی کروبی،‌ از دیدار فرزندان کروبی و میرحسین موسوی با هاشمی رفسنجانی خبر داده و گفته بود، آقای هاشمی در این دیدار ضمن ابراز تاسف از عدم تغییر شرایط کروبی و موسوی و رهنورد، گفته است "اگر اتفاقی برای این محصورین رخ دهد ننگش برای همیشه بر دامن این نظام خواهد ماند. صلاح و خیر نظام در این است که هرچه زودتر از آنها رفع حصر شود."

به گفته پسر کروبی "در پایان این دیدار آقای هاشمی از ما خواستند که سلام مخصوص‌شان را به آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد برسانیم."

تاکنون نه شخص آقای هاشمی و نه دفتر وی این اظهارات را تکذیب نکرده اند.

به نظر می رسد ضروری است که آقای هاشمی همانند فایل صوتی مهدی هاشمی و اظهارات جنجالی درباره سوریه، درباره این سخنان منتسب به خود اعلام موضع کند.

و اما چند سؤال از رئیس مجمع تشخیص مصلحت که این روزها با اظهارات عجیب و غریبش همواره مورد توجه رسانه ها خصوصاً فتنه گران و ضدانقلاب می باشند .

آقای هاشمی بفرمایند که مگر قرار است برای سران فتنه (که البته فقط این دو نفر تنها از سران فتنه نیستند بلکه افراد دیگری هم هستند که وابسته درجه یک آنان در روز انتخابات مردم را به ریختن در خیابانها تحریک کرده بودند) اتفاق خاصی بیافتد که ایشان نگران احوال آنها هستند ؟ مگر تا حالا نظام نازک تر از گل همه به اینان گفته است ؟

آقای رفسنجانی ! ننگ زمانی دامن نظام را گرفته بود که شما و امثال شما با سکوت معنادار خود از این فتنه گران حمایت کردید و با نامه بدون سلام خود خون به دل ولی امر مسلمین کردید.

آقای هاشمی ! چرا زمانی که فتنه گران در روز عاشورا هلهله کردند و به عزاداران حسینی حمله ور شدند و حرمت سیدالشهدا را شکستند صحبت ازاین ننگ بزرگ نکردید ؟ چرا زمانی که 22 شهید در جریان فتنه 88 بر روی دست نظام ماند حرفی از این ننگ بزرگ نزدید ؟ راستی برای یکبار هم به سران فتنه و آشوب طلبان حامی آنها صلاح و خیر نظام را تذکر دادید ؟ آیا همراهی با فتنه گران و سکوت در برابر اعمال مجرمانه آشوبگران به صلاح و خیر نظام بود که شما از تذکر خشک و خالی هم دریغ کردید ؟

آقای هاشمی ! سلام رساندن به سران جریان فتنه اونهم از نوع مخصوصش چه معنایی می تواند داشته باشد ؟

دیر نباشد که تاریخ در باره این گفتار ? رفتار و کردار شما قضاوت خواهد و چه بد قضاوتی !!!




موضوع مطلب : هاشمی, رفسنجانی, فتنه
پنج شنبه 92 آذر 14 :: 12:32 عصر :: نویسنده : دریچه نویس
به گزارش جهان، کاظم انبارلویی در روزنامه رسالت نوشت: جناب آقای لاریجانی ریاست محترم مجلس در سالروز گرامیداشت مجاهدت‌های شهید مدرس گفت: "مدرس به شدت مخالف خرج تراشی در هزینه‌های جاری کشور بویژه در مواردی بود که به وابستگی کشور ختم می‌شود. این جمله را باید با طلا نوشت."


لاریجانی افزود: "اگر بودجه متورم نبود دشمن با ابزار تحریم نمی‌توانست حرف زور بزند. امروز متاسفانه درآمد کل کشور صرف هزینه‌های اداری و جاری می‌شود و برای عمران کشور بودجه‌ای وجود ندارد."

در این مورد چند نکته را از باب نقد مشفقانه یادآوری می‌کنم؛

1- بودجه کل کشور را چه مرجعی تصویب می‌کند، آیا نمایندگان مجلس در تصویب "لایحه بودجه" (بخوانید طرح بودجه) نقشی ندارند؟

مطابق تبصره 11 قانون بودجه سال 84 و تکرار همین تبصره در سال‌های بعد بویژه در بند سه قانون بودجه سال 92 با 21 بند و 10 تبصره نیمی از درآمد کل نفت به شرکت ملی نفت اختصاص دارد. این بودجه که فراتر از بودجه عمرانی کشور و حتی بالاتر از تخصیص درآمد نفت در بودجه کل کشور است، صرف چه هزینه‌هایی می‌شود؟

اگر این درآمد نجومی در سال‌هایی که در آمدهای نفت بی‌سابقه بوده صرف هزینه‌های اداری و جاری می‌شد یک فاجعه بود. اسناد بودجه سالیانه کشور نشان می‌دهد این ادعا صحیح نیست. همچنین اسناد بودجه نشان می‌دهد که نیمی از درآمد نفت صرف عمران و آبادی و سرمایه‌گذاری در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی شده است. پس آن ادعا که در آمد کل کشور صرف هزینه‌های اداری و جاری می‌شود"ناصواب" است.

آقای لاریجانی! بودجه 93 در راه است. حال آنکه تفریغ بودجه سال‌های 90 و 91 هنوز در مجلس خوانده نشده است. بودجه سال‌های گذشته هم حکایت دارد در هیچ سالی حساب شرکت ملی نفت یا وزارت نفت با خزانه و بانک مرکزی تصفیه نشده است. آیا مجلس برای جلوگیری از هرز رفت منابع و شفاف‌سازی درآمدهای نفتی و گازی با سازو کار دیوان محاسبات وظیفه‌ای ندارد؟

مجلس همه ساله نیمی از درآمدهای نفتی را به شرکت ملی نفت اختصاص می‌دهد در حالی که هیچ گزارش رسمی مبنی بر هزینه کرد چنین بودجه‌ای در حوزه نفت و گاز وجود ندارد. آیا بهتر نیست نیمی از همین بودجه را به هزینه‌های عمرانی دولت اختصاص دهید تا حداقل حساب و کتاب آن در تفریغ مشخص باشد؟

پالایشگاه‌های کشور که اکنون خصوصی شده بیش از هفت هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده سال‌های 90 و 91 را که در حساب‌های آنها رسوب کرده به دولت نمی‌پردازند. صدها میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده سال 92 هم علی‌رغم وصول، ایصال نشده است.این بخش ناچیزی از درآمدهای دولت است که وصول می شود اما ایصال نمی گردد.آیا دولت و مجلس هنوز در توهم کسری بودجه هستند؟ این کسری‌ها از منظر وصول است یا ایصال؟ هر چند پاسخ این سئوال را باید در تفریغ دید. اما مالیات بر ارزش افزوده جزء در آمد عمومی است چرا می‌گویید کسری داریم، اگر هم نیست بگویید تا مردم خود به پر کردن خزانه دولت اقدام کنند.

2- آقای لاریجانی از گرفتاری اجرای هدفمندی یارانه‌ها به افکار پوپولیستی و عوام زدگی یاد کرد. آیا ایشان و نمایندگان محترم مجلس و اعضای هیئت محترم دولت با شفاف‌سازی اعداد زیر نمی‌خواهند به توهم کسری منابع حاصل از افزایش حامل‌های انرژی پایان دهند؟

1- قیمت تمام شده یک بشکه نفت خام، هزار متر مکعب گاز و یک بشکه میعانات گازی در دریا و خشکی در کشور ما چقدر است؟

2- این نفت و گاز خام به چه قیمت به پالایشگاه‌های کشور فروخته می‌شود؟

3- درآمد حاصل از فروش میعانات گازی و نفتی چقدر است؟

4- درآمد حاصل از فروش در داخل و صادرات فرآورده در سال چقدر است و در کدام بخش و بند جزء قسمت سوم بودجه درج می‌شود؟

5- خصوصی شدن پالایشگاه‌های کشور به چه میزان است؟

مجلس و دولت با تکیه بر قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات "از مقامات نفتی اسناد مثبته" این درآمدها را بخواهند تا هم به عوام‌زدگی در این مورد پایان دهند و هم به توهم کسری بودجه هدفمندی یارانه‌ها!

3- نمایندگان مجلس و دولت‌های گذشته در تدوین و تصویب و تایید بودجه غفلت‌هایی داشته‌اند که اکنون گرفتار آن هستند و همه از عدم شفافیت فریادشان بلند است. بیایید بگو مگوها را خاتمه دهید و وفق اصل 52 قانون اساسی، بودجه را مطابق قانون برنامه و بودجه و قانون محاسبات عمومی بنویسید. به مردم بگویید در آمد کل کشور چقدر است و آن را در سه خزانه تخُس نکنید.

وفق اصل 53 قانون اساسی هم دریافت‌های دولت (درآمد عمومی کشور) را در حساب درآمد مربوط در خزانه متمرکز کنید نه در حساب‌های بانکی دستگاه‌های اجرایی مفتوحه نزد خزانه و همه پرداخت‌ها را هم از خزانه انجام دهید، آن وقت هم مازاد بودجه شفاف و هم خدای ناکرده کسری آن نمایان می‌شود.

نمی‌شود بخش‌های عظیمی از درآمد عمومی را در حساب‌های وزارت نفت نزد خزانه یا صندوق توسعه ملی ببرید و بعد هر ساله از کسری هم سخن بگویید. نمی‌شود همه ساله از تفریغ بودجه کل کشور آن هم ناقص گزارش دهید و از تفریغ منابع و مصارف صندوق ذخیره ارزی، تفریغ درآمدها و هزینه‌های نفتی در اختیار وزارت نفت و تفریغ صندوق توسعه ملی در نهادهای نظارتی از جمله دیوان محاسبات غفلت شود.

جمع جبری سه قلم فروش نفت، فروش گاز طبیعی و فروش میعانات گازی و نفتی در داخل که در صورت‌های مالی شرکت ملی نفت به صورت شفاف وجود دارد نه تنها پاسخگوی پرداخت‌های نقدی و سایر تعهدات قانون هدفمندی یارانه‌هاست بلکه یک مبلغ نجومی هم مازاد دارد. چرا قانونی که دولت و مجلس دو سال برای تصویب آن وقت هزینه کرده‌اند تخطئه می‌شود؟

4- قرار است بزودی رئیس جمهور بودجه سال 93 را تقدیم مجلس کنند. باید ضمن تشکر از ایشان و دیگر همکارانشان در ارائه به موقع بودجه به مجلس که امکان بررسی بیشتری را می‌دهد، پرسید؛ همین اشکالاتی که ریاست محترم مجلس در خرج تراشی در هزینه‌های جاری کشور مطرح کردند وارد است. آن را بر طرف کنند.

باید دید آیا اعداد و ارقام درآمدی و هزینه‌ای شفاف است؟ باید دید آیا نگاه در تدوین بودجه یک نگاه عملی وکارشناسی براساس اقتصاد مقاومتی است؟ اگر این‌گونه نباشد عملاً مشکلات بودجه ریزی و بودجه بندی به قوت خود باقی خواهد ماند.




موضوع مطلب : رئیس محلس، علی لاریجانی، بودچه
پنج شنبه 92 آذر 14 :: 12:30 عصر :: نویسنده : دریچه نویس

خبرگزاری فارس گزارش داد که دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس اخیراً در مراسم عید «حانوکا» یهودیان که در دفتر نخست‌وزیری این کشور در لندن برگزار شد، دشمنان اسرائیل را دشمن انگلیس خواند و گفت : لندن هم به توافق با تهران بدبین و نسبت به آن نگران است. وی تاکید کرده است که انگلیس در «بدبینی و نگرانی» نسبت به توافق با ایران، با اسرائیل هم‌عقیده است. نخست‌وزیر انگلیس در ادامه خطاب به حاضران گفت: من واقعا کنار شما و «مردم» اسرائیل هستم... دشمن اسرائیل، دشمن من است. تهدید علیه اسرائیل، تهدیدی علیه همه ماست. وی افزود: می‌توانم به شما قول دهم: بریتانیا کنار اسرائیل می‌ماند، بریتانیا از اسرائیل حمایت می‌کند، بریتانیا به فشار علیه ایران ادامه می‌دهد. ما نمی‌خواهیم یک قدرت هسته‌ای در نزدیکی شما باشد و تهدیدی هسته‌ای متوجه «کشور» شما شود. کامرون ادامه داد: من می‌فهمم چرا شما تا این حد نگران هستید. ما در این نگرانی با شما شریکیم و با شما اعلام همبستگی می‌کنیم.

ملاخظه می کنید که نخست وزیر یکی از کشورهای 1+5 چگونه با رژیم غاصب اسرائیل اعلام همبستگی می کند و تهدید علیه اسرائیل را تهدی علیه کشور خود می داند ؟ این همان بریتانیای کبیر است که یکی از اصلی ترین پایه گذاران کشور جعلی اسرائیل است و سالها پس از روی کارآمدن صهیونیستها با کمک همین کشور و سایر کشورهای عربی همچنان حامی و پشتیبان صهیونیستهای جنایتکار می باشد . آری این همان انگلیسی است که اخیراً جک استراو وزیر امور خارجه اسبق آن به دخالت کشورش در کودتای 28 مرداد سال 1332 در ایران اعتراف نموده است و این همان کشوریست که ما اخیراً بر سر حق مسلم هسه ای مان با او و همپیمانانش باصطلاح به توافق هسته ای رسیدیم و با افتخار از آن یاد می کنیم ! آیا این کشور و همپیمانانش خصوصاً کشورهای غربی قابل اعتماد هستند ؟ آیا براستی آنها با پیشنه پر از ظلم و جنایت به بشریت می توانند مورد اعتماد ما باشند ؟ چه پشتوانه محکمی برای اعتماد و اطمینان به این ظالمان و مستکبران جهانی وجود دارد ؟ براستی ما از این توافقنامه چه بدست خواهیم آورد که ارزش آن از خون شهدای هسته ای و دیگر شهدای عزیمان بیشتر و بالاتر باشد !؟ خدا نکند شاهد روزی باشیم که از این توافقنامه ابراز ندامت و پشیمانی کنیم که وقتی برای جبران آن نخواهیم داشت و خدا کند که ما آن روز نباشیم تا این خفت و خواری را ببینیم !!!




موضوع مطلب : توافقنامه ژنو, انرژی هسته ای
< 1 2
پیوندها
لوگو
سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و ...
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 47
  • بازدید دیروز: 54
  • کل بازدیدها: 205634